Podle některých vědců je rouskový pyl za běžných okolností téměř nevyužitelný, jelikož pylová zrna mají silné obaly a prostou konzumací rousky (vysušená zrna pylu) v trávicím ústrojí člověka neprasknou a tělo tak jejich obsah nevyužije. Žádoucí využitelnosti je ale možné pomoci, a to tím, že pyl naložíme do medu, kde proběhne mléčné kvašení, zrnka rousků se naruší a tělo pak může v nich obsažené příznivé látky využít. Doporučená denní dávka medu s rouskovým pylem je asi pětadvacet gramů, což jsou tři malé nebo jedna polévková lžíce.
-
Dárkový poukaz
Poukaz na jakýkoliv kurz nebo produkt z naší nabídky
1 Kč s DPH
-
Kotel na vyváření vosku s integrovanou odstředivkou
Topeniště s vanou 150 litrů a dvouplášťová odstředivka
64900 Kč s DPH
Nový komentář