Rouskový pyl

Rouskový pyl

Rouskový pyl přinášejí včely do úlu jako jednu ze základních složek své potravy v tzv. rouskách na zadním páru nohou. Takto sušený pyl je nutné před konzumací nechat alespon několik hodin v medu, jogurtu či převařené odstáté vody, aby popraskaly pylové obaly a pyl byl pro tělo stravitelný.

150 Kč s DPH

Podle některých vědců je rouskový pyl za běžných okolností téměř nevyužitelný, jelikož pylová zrna mají silné obaly a prostou konzumací rousky (vysušená zrna pylu) v trávicím ústrojí člověka neprasknou a tělo tak jejich obsah nevyužije.

Žádoucí využitelnosti je ale možné pomoci, a to tím, že pyl naložíme do medu, kde proběhne mléčné kvašení, zrnka rousků se naruší a tělo pak může v nich obsažené příznivé látky využít. Doporučená denní dávka medu s rouskovým pylem je asi pětadvacet gramů, což jsou tři malé nebo jedna polévková lžíce.

Nový komentář

* (Povinné)

  • Rouskový pyl

    Rouskový pyl přinášejí včely do úlu jako jednu ze základních složek...

    150 Kč s DPH

  • Perga

    Perga je pyl upravený včelmi v plástech.Užívat 1-2 lžičky denně.

    300 Kč s DPH

Kolem včel už nelítáme, máme tedy čas na Vaše objednávky:-)

Medu je zatím dost, v Kněži prodáváme i 980g balení medu, tak se zastavte:-)

Děkujeme za účast v kurzech, bylo to letos velmi povedené.

Přejeme všem úspěšné přezimování včelstev:-)

 

Přihlášení